SHARE THIS

This modern studio from Chappaqua, NY, was designed by Workshop/adp. The aim was to create a space that allowed the owner to connect with the natural surroundings. Located on the rear of the owners property, the studio is enveloped by forestry, and provides a “disconnect” from busy day-to-day life in the city.

The exterior of the modern retreat is clad with Dark Ipe siding, a durable South American hardwood, while the interior features Walnut. The wood types were chosen so as to create a link between the surrounding trees and the new addition.

The studio is relatively large – 300 square feet (twice the size of some our tiny houses!). The front façade features an arrangement of windows that’s reminiscent of Nick Olsen and Lilah Horwitz’s glass wall home. The interior is contemporary in design, with a panoramic view of the surroundings framed by the individual windows.

The studio also contains a large exterior deck (also built using Dark Ipe) and the roof line extends outwards providing shade from solar gain during the summer months. According to the architects “the concept of this project is simple geometric design combined with precise details to support its natural charm.

For more retreats and studio spaces check out this Finnish island retreat that features all-glass walls and a roof, or this cozy garden office constructed from reclaimed materials by Sarah Deeds. See all studios.

Via Trendir
Photos: Workshop/apd