SHARE THIS

The quality of a space can be impacted not only by it’s surroundings but also the structure itself. Such is the case with this little hide-away Forest Pond House in the UK.

Designed by TDO Architecture, this tiny shelter provides a space for both children and adults alike; being used for playing and meditation.

The architects say they used contrasting qualities to create a sense of ambience, with the darker portions of the house constructed from timber, glass and copper, ‘addressing’ the forest. Whereas the light portions of the house address the garden pond. The aim was to enhance the natural surroundings through the sympathetic design.

“The dark elevations serve as blackboards for drawing in the woods,” TDO writes, “a rising floor shrinks round one corner down to the size of a child.”

Via Inhabitat